Bogomtale: ‘Den røde glente’ af Elsebeth Egholm

Et bud på underholdende sommerferielitteratur?

Forlag: People’s Press
Udgivelsesdato: 5.5. 2022
ISBN-13: 9788772386898
Sidetal: 408

Elsebeth Egholm er udmærket selskab, og jeg synes hendes bøger er underholdende ferielæsning. Hun skriver godt og let læseligt i grænselandet mellem kærlighedsroman og krimi om genkendelige, nutidige mennesker i lige så nutidige rammer.

Hendes styrker er fortællingen, plottet, plot-twists, miljø og ikke mindst tilbageholdelse af viden og cliffhangers – hvilket appellerer til vores nysgerrighed og får læseren (mig) til at måtte læse videre. Siderne vender sig selv..

‘Den røde glente‘ foregår på Djursland nær Helgenæs og i Aarhus. I lighed med den forrige roman ‘Som natten kender stjernerne’ indeholder teksten et nutidsplan og et fortidsplan hvor en kvinde med hjælp fra nutidige hændelser prøver at afdække fortiden for at blive klogere på sig selv.

Her er der tale om den cirka 40-årige Sally der i forbindelse med sin mands pludselige død opdager spor der peger i retning af nogle forfærdelige begivenheder – herunder en voldtægt – hun blev udsat for 25 år tidligere. Hvad var det dog der skete dengang…?

Romanen er på én gang en kærlighedshistorie om en ungdomskærlighed og en udviklingshistorie hvor Sally langsomt træder i karakter, tager ansvar for sit liv og udvikler en selvopfattelse som en moderne, fri kvinde der ikke vil finde sig i hvad som helst. Endelig er den ikke mindst en krimi der langsomt afdækker en grusom fortid og forbereder et opgør…

Jeg har tidligere her på bloggen anmeldt Elsebeth Egholms forrige roman ‘Som natten kender stjernerne’ (fra 2020) som jeg var svært begejstret for. ‘Den røde glente’ ligner den ved at hovedpersonen er på en slags eksistentiel dannelsesrejse, prøver at finde ud af hvem hun selv er – og ønsker at tage ansvar for sit (kærligheds)liv og sin fremtid. I begge romaner spiller kunst og kreativitet desuden en vigtig rolle som katalysator for personernes selvudvikling…

Romanen når måske ikke helt samme højder som forgængeren, men mindre kan også gøre det…

Forlagets præsentation af romanen

“Den røde glente” af Elsebeth Egholm er en gribende roman om fortidens mørke hemmeligheder.

I Elsebeth Egholms “Den røde glente” følger vi Sally og Silas, der vokser op i Djurslands yderste del, Helgenæs. Imellem dem opstår en dyb intimitet og fortrolighed, som de deler med hinandens interesse for naturen og illustrationer af fugle. Èn dyster hændelse splitter dem dog, og da de mødes 25 år senere, er intet som det var dengang. Sally har mistet sin mand, og hendes skade i hånden gør, at hun ikke kan genoptage sit job som jordmoder. Silas er nu en internationalt anerkendt kunstner. Deres kærlighed til hinanden findes stadig dybt inde i dem, men sandheden om den nat for 25 år siden spøger stadig. Hvorfor blev Sally efterladt nøgen i en grøft den nat? Hvem har kendt til sandheden, og hvem har fortiet den? Og hvem stod bag?

Den røde glente er som Elsebeth Egholms anmelderroste kærlighedsroman fra 2020, Som natten kender stjernerne, en stand alone.

One thought on “Bogomtale: ‘Den røde glente’ af Elsebeth Egholm”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: