Bogomtale: Michael Katz Krefeld: ‘Bødlernes Daggry’

Michael Katz Krefeld udtaler om sin nyeste roman ‘Bødlernes daggry’ og om sin hovedperson drabschefen Cecilie Mars: ”Verden har brug for flere kvindelige antihelte”…

Kan forudbestilles
Udgivelsesdato: 10-03-2023
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 408

Michael Katz Krefeld er en af mine yndlingskrimiforfattere. Ikke mindst når det gælder ‘københavnerkrimien’. Jeg har tidligere anbefalet romanen ‘Skytsengel’ med detektiven Ravn som omdrejningspunkt.

Denne gang gælder det hans nyeste krimi ‘Bødlernes Daggry’ med den kvindelige drabschef Cecilie Mars i centrum som allerede nu kan forudbestilles, og som udkommer 10. marts.

Krefelds store styrke er hans spændende, uforudsigelige og også uhyggelige plots. Romanerne er sceniske, og læseren bliver en del af “københavner-setuppet”. De fokuserer i høj grad på personernes – ikke mindst de kriminelles – psykologi snarere end generel social kritik. Det kan jeg godt lide…

Krefeld præsenterer sin hovedperson Cecilie Mars således i et interview med bog.dk:

Der har gennem tiden har været forskellige rollemodeller, som kvinder kunne forsøge at leve op til. Lige fra at være den perfekte husmor til glamourøse stilikoner, og senere feminister, karrierekvinder og beslutningstagere. Historiske trin i kampen for at opnå ligestilling og frigørelse. Der har i den henseende også været mange heltinder i fiktionens verden. Men der er én figur, som kvinder ikke har haft samme mulighed som mænd for at spejle sig i, mener Krefeld: Antiheltinden!

Der er masser af mandlige antihelte i bøger og film, som reagerer på presset ved at sparke fra sig, mens kvinderne ofte skal slæbe rundt på en moralsk ventil med tvivl og skyld. Jeg savnede den kvindelige bad-ass. Jeg kan næsten kun komme i tanke om filmen Thelma og Louise.” (…)

Michael Katz Krefeld til bog.dk

Læs resten af interviewet her…


Forlagets præsentation

“Bødlernes daggry” er endnu en nervepirrende thriller i Michael Katz Krefelds prisbelønnede krimiserie om Cecilie Mars.

En bestialsk morder hærger byen. Èn efter en indfanger og myrder han enlige kvinder til sin grufulde samling af ofre. Den omdiskuterede og direkte Cecilie Mars er netop udpeget til drabschef, og står sammen med sit team for opklaringen af sagen. Imens modarbejder stærke kræfter i politiet hende. En ældre uopklaret sag med Cecilie Mars bliver trukket frem, og hun må nu både kæmpe for sit ry og mod den sindssyge gerningsmand, hvis blodtørst ikke vil slukke…

Michael Katz Krefeld fortsætter sin opslugende Cecilie Mars-serie med “Bødlernes daggry”, der også kan læses som selvstændig roman.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: