Boganmeldelse: ‘Elins Død’ af Sara Blædel

Sara Blædel har udgivet det 12. bind i krimiserien om efterforskeren Louise Rick

Udgivelsesdato: 02-11-2022
ISBN13: 9788740070675
Forlag: Politikens Forlag

Rating: 3 out of 5.

Sara Blædel er en af landets mest læste krimiforfattere, og ikke mindst serien om efterforskeren Louise Rick – hvor denne roman er nummer tolv i rækken – har en stor læserskare. Jeg har for år tilbage læst flere af hendes krimier og husker hende som en forfatter der er i stand til at skrive et spændende og uforudsigeligt plot, og som også godt kan skrive med social kant og lave nogle interessante miljøbeskrivelser.

Jeg må indrømme at jeg blev skuffet over læsningen. Jeg synes dog at plottet er interessant og kan godt lide at Sara Blædels bøger foregår på nye locations rundt om i landet, denne gang på Aarø (i Lillebælt) og på egnen omkring Skanderborg.

Bedst fungerer bogen for mig i de afsnit hvor Louise Rick og efterforskningsholdet arbejder. Her er der virkelig en udvikling der pirrer min nysgerrighed, cliffhangere mm…

Romanen har overvejende to skiftende synsvinkler. Ud over Louise, ligger den undertiden hos veninden Camilla. Den opdeling husker jeg tidligere som velfungerende. Camilla var en skarp og ihærdig journalist der havde nogle andre øjne på opklaringen end politiet og undertiden repræsenterede en social og vedkommende indignation.

I denne roman fungerer samspillet i mine øjne ikke. Camilla har mistet sin mor, er flyttet fra sin mand og er derfor psykisk nede i en bølgedal. Når Camilla har synsvinklen, stopper romanens fremdrift oftest uden at tilføre interessante nye vinkler. Vi forstår hun er ked af det (hun græder hele vejen gennem romanen), men jeg kommer aldrig rigtig ind under huden på hende. Mange afsnit handler i en lidt smalltalkagtig, snakkende stil om kedsommelige hverdagsproblemer som dem man kan høre fremmede fremføre i S-toget eller i en café ved nabobordet – uden at Camillas personlighed rigtig bider sig fast (i hvert fald i denne læser). Sådan lidt om skinsyge og jalousi, dårlig samvittighed over for børnene, sjælesørgertrøst og trøstesex, lidt omsorgssvigt osv….

Jeg sad tit og gloede ud i luften og tænkte hvornår kommer vi videre…

Mordgådens løsning er opfindsom og overraskende, men også her savner jeg lidt psykologisk dybdeboren der kunne retfærdiggøre at tingene går så galt…

Alt i alt en gennemsnitlig krimi der får hård konkurrence lige nu med så mange spændende nyudgivelser…


Forlagsbeskrivelse

En ældre mand findes død på den lille ø Aarø ved Haderslev. Umiddelbart ser det ud til, at han er faldet uheldigt og er druknet i vandkanten, men særlige omstændigheder gør det hurtigt klart, at det lokale politi har brug for assistance fra Louise Rick og den nye rejseenhed, P13.

Camilla Lind er flyttet fra sin mand, Frederik. Mens hun går og pakker ud i sin nye lejlighed, ringer politiet på døren og meddeler, at hendes mor er død. Hun skynder sig sammen med sønnen Markus til morens hus i Skanderborg, og da hun gennemgår morens ting, støder hun på en chokerende hemmelighed.

Louises efterforskning trækker tråde til Skanderborg, og inden længe er Camilla personligt involveret i at afdække sagen, som måske stikker dybere end først antaget.

Elins død er en historie om, hvor langt man vil gå for at passe på det, man holder af. En historie om at placere skyld og ansvar, og om at svigte og tilgive

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: