
Bogen iscenesætter og bygger en fiktiv historie op omkring en begivenhed i slutningen af Anden Verdenskrig hvor den svenske grev Folke Bernadotte tog initiativ til at arrangere afhentning af bla danske fanger i koncentrationslejren Neuengamme.
Romanen er et nyt eksempel på de to forfatteres niche hvor de omsætter nære historiske begivenheder til et miljø med mennesker af kød og blod…
– Bliv endelig ved med det!
Jeg havde stor fornøjelse af at læse de to herrers forrige bog ‘Pigen Fra Det Store Hvide Skib’ der med Koreakrigen som baggrund handlede om livet på og omkring hospitalsskibet Jutlandia… En roman som jeg anmeldte til 4 1/2 stjerner…
’Tre dage i april’ er en værdig og flot efterfølger til Bugge Kold og Vraas ’Pigen fra det store hvide skib’.
Bo Tao Michaëlis in ‘Politiken’
Politikens anmelder giver romanen fire stjerner i sin anmeldelse ‘Danmarks svar på Ken Follett er tilbage. Heldigvis’
Link
- Anmeldelse i ‘Politiken’: ‘Danmarks svar på Ken Follett er tilbage. Heldigvis’
- ‘Bog.dk’: Interview med de to forfattere om romanen
Forlagsbeskrivelse
I “Tre dage i april” tager Jesper Bugge og Mich Vraa læseren med på en rejse gennem det sønderrevne Tyskland i 1945, hvor den unge Dagmar Valgreen er på vej med en af Folke Bernadottes hvide busser.
I koncentrationslejeren Neuengamme sidder danske fanger og venter på at blive reddet. Dagmar har dog kun én fange i tankerne; manden der forsvandt lige efter at have opfyldt alle hendes inderste ønsker. Med hjertet fuld af håb og blikket rettet mod horisonten drager hun afsted i bus 474.
Jesper Bugge og Mich Vraa fortæller i “Tre dage i april” indlevende om det mod, selvopofrelse og humanisme, der stadig lyste trods den umenneskelige krigs rædsler.