Bogomtale: ‘Når Isen Brister’ af Camilla Grebe

Første psykologiske krimi i serie på fem af prisvindende svenske forfatter. Letlæst, spændende… – Hvad vil du mere…?

Oprindelig titel: Älskaren Från Huvudkontoret
Forfatter: Camilla Grebe
Forlag: Lindhart og Ringhof
Udgivelsesdato: 09/03/2018
ISBN-13: 9788711697832
ISBN-10: 8711697830
Sidetal: 520

Camilla Grebe er en svensk forfatter af psykologiske kriminalromaner der modtager den ene pris efter den anden, og som jeg derfor har haft lyst til at lære at kende. Hun har skrevet to serier: en sammen med sin søster Åsa Träff og en solo, kaldet “Malin-serien”.

‘Når Isen Brister’ er første bind i “Malinserien”. Den blev udgivet i 2015, oversat til dansk i 2018 og er nu solgt til filmatisering. Serien består af fem bøger, og Camilla Grebe vandt den prestigefulde nordiske krimi-pris ‘Glasnøglen’ for bedste nordiske krimi i både 2018 og 2020 for henholdsvis ‘Husdyret‘ og ‘Skyggejægeren‘.

Bogen er velskrevet og let læst. Den finder en fin balance mellem at være en psykologisk roman med interessante karakterer og en hæsblæsende krimi. Vi følger på skift tre jeg-fortællere som vi lærer godt at kende. Denne måde at skifte tid og synsvinkel på betyder at læseren bevarer sin nysgerrighed: mange afsnit slutter med en cliffhanger hvor vi må vente på at få mere at vide. Vi ser begivenheder med flere personers øjne, lever os ind i handlingen, kommer til at føle med personerne og får en fornemmelse af at der er noget der ikke stemmer. Man kan rolig sige at spændingen stiger undervejs, Grebe er en mester i at give handlingen og udviklingen et twist. Afslutningen vil givet være en gedigen overraskelse for de fleste.

Sammenfattende følte jeg mig godt underholdt og synes at Camilla Grebe formår at forene ganske dybe psykologiske portrætter af hovedpersonerne med et spændende plot uden at det går ud over dynamikken og fremdriften. Hun minder en del om Sara Blædel og ikke mindst Elsebeth Egholm hvis roman ‘Som natten kender stjernerne’ jeg har anmeldt her på bloggen, og som jeg var begejstret for.

Forlagsbeskrivelse

Ny, stærk stemme i svensk krimilitteratur. NÅR ISEN BRISTER er en psykologisk krimi, der er både spændende, skræmmende og overraskende. Camilla Grebe har tidligere skrevet krimier med sin søster Åsa Träff, men dette er hendes solodebut.

Emma har en elsker. Jesper er alt, hvad hun har drømt om og lidt til. Der er bare et lille problem – han er hendes øverste chef; en upraktisk, men også lidt spændende omstændighed.
Så forsvinder Jesper lige så uventet, som han dukkede op. Og ikke længe efter findes en kvinde bestialsk myrdet i hans villa.

Peter Lindgren, rutineret efterforsker hos kriminalpolitiet, får hjælp af adfærdspsykologen Hanne Lagerlind til at opklare mordet, som har tydelige ligheder med en ti år gammel uopklaret sag.

“En af årets mest interessante svenske krimier.” – Skånska Dagbladet

One thought on “Bogomtale: ‘Når Isen Brister’ af Camilla Grebe”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: