Filmstriben – Kærlighed på fransk

Er du som jeg vild med fransk film? Vidste du at man så let som ingenting kan se en mængde klassikere – og nyere film – gratis?

Jeg har tidligere advokeret for ‘Filmstriben’ – Bibliotekernes streamingtjeneste hvor man jo kan se to spillefilm gratis pr måned…

For jer der som jeg elsker franske film, er der meget at komme efter…

Jeg er blevet opmærksom på et tema på Filmstriben ‘ Kærlighed på Fransk’. Her finder man 36 spillefilm, både klassikere og nyere film af instruktører som François Truffaut, Louis Malle, Jean-Jacques Beineix, Robert Bresson, Patrice Leconte, Nicole Garcia, Mathieu Kassowitz, Jacques Demy, François Ozon og Daniel Auteuil.

Der er meget kendte klassikere imellem med titler som ‘Betty Blue – 37,2 om morgenen’ (Beineix), ‘Skyd på pianisten’ (Truffaut), ‘Pigerne fra Rochefort’ (Demy), ‘Pigen med paraplyerne’ (Demy)

Louis Malle er repræsenteret med sin debutfilm ‘Elevator til Skafottet’, en film noir krimi med herlig jazz-musik komponeret af Miles Davis..

Se filmene her


Der findes i øvrigt på Filmstriben en lang række andre film af franske koryfæer. Her nævner jeg nogle af dem (men der er langt flere – også af instruktører jeg lige så godt kunne have nævnt). Filmene findes nemt med Filmstribens søgefunktion.

Louis Malle er i øvrigt bl.a. repræsenteret med ‘Vi ses igen’ (Au revoir, les enfants), ‘De elskende’ (Les amants) med en ung Jeanne Moreau, ‘Kold Ild’ (Le feu follet) – også med Jeanne Moreau og ‘Uroligt Hjerte’ (‘Le souffle au coeur’)

Af Luc Besson kan bla ses ‘Nikita’, ‘Léon’ og ‘The big blue’

Truffaut er repræsenteret med ‘Ung Flugt’, ‘Jules et Jim’, ‘Skyd på Pianisten‘ mfl

af Claude Miller kan man se hans sidste film, den seværdige ‘Thérèses Skæbne’ med Audrey Tautou. Jeg har tidligere lavet et opslag om Claude Miller og om mit samarbejde med ham.

Jean-Luc Godard er repræsenteret med ‘Livet skal Leves’ (‘Vivre sa vie’) med danske Anna Karina

Når det kommer til feel-good film 🙂

  • ‘Den fabelagtige Amélie fra Montmartre’ (med Audrey Tautou)
  • ‘De Urørlige

Bonusinfo:

Til sidst vil jeg slå et slag for en helt ny fransk film der både er sanselig og visuelt smuk: ‘Portræt af en kvinde i flammer’ af Céline Sciamma

One thought on “Filmstriben – Kærlighed på fransk”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: