Serie-omtale: ‘Baron Noir’ – fransk politisk drama…

Seriens “présidente” Amélie Dorendeu har mange lighedstræk med den franske præsident Emmanuel Macron.

Hvis du kan lide politisk drama og eksempelvis har nydt ‘House of Cards’ på Netflix – og ikke mindst hvis du gerne vil forstå det franske politiske spil, vil jeg varmt anbefale ‘Baron Noir’ på HBO Nordic.

Serien består indtil videre af tre sæsoner, hvor jeg har set de to første. Første sæson handler om Philippe Rickwaert, en socialdemokratisk borgmester i den nordfranske by Dunkerque og medlem af parlamentet. Han er en fremragende strateg og rådgiver, men bliver ofret i en studehandel af præsidenten omkring korruption for at redde dennes politiske liv, og efterfølgende ser vi Philippes forsøg på hævn gennem sin rådgivning af forskellige politiske ledere. Han er fuldstændig skrupelløs, manipulerende og velbegavet og har kun et svagt punkt, sin datter. Serien har det til fælles med ‘House of Cards’ at hovedrollehaverne ikke er specielt sympatiske…

Kad Merad (til venstre) er en fransk/algersk skuespiller der i Frankrig mest har været kendt fra komedier. Til højre den halvt danske skuespiller Niels Arestrup der spiller præsident i første sæson

 Hvor første sæson er præget af Rickwaerts fald og ønske om hævn over en socialistisk præsident, bliver der i anden del valgt en ny præsident, Amélie Dorendeu (en kvinde – det har franskmændene vist aldrig prøvet i virkeligheden 🙂 ). Hun forsøger at lave opbrud i den traditionelle venstre><højre modsætning i fransk politik og ønsker at danne en bro ind over midten. Også i anden del bliver vi vidne til ganske mange rævekager, men vi kommer ind i Élysée-palæet, Parlamentet og præsidentboligen hvor serien bla er optaget….

Jeg synes serien er vildt spændende selv om der er mange personer og rævekager at forholde sig til. Det er interessant at notere sig at serien er blevet vel modtaget både i Storbritannien og USA, to lande der traditionelt ikke har det nemt med fransk film.

Bonusinfo:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: