Filmnyt: Premiere på rost film om jazzsangerinden Billie Holiday…

‘The United States vs. Billie Holiday’ er en gribende beretning om en fascinerende og stærk, men skrøbelig personlighed. Filmen får biografpremiere den 20. maj.

Oscar-nominerede Andra Day leverer sine Holiday-evergreens, så de lyder som forbilledet.

Jeg er vild med Billie Holiday, og jeg er vild med jazz på film! – Derfor nød jeg filmen ‘Lady sings the Blues’ fra 1972 og var imponeret over Diana Ross i rollen som Billie Holiday. Filmen kan desværre ikke streames i Danmark så vidt jeg ved…

Nu er der kommet en ny film om jazzsangerinden og hendes liv. En film der får fremragende anmeldelser. Læs Bo Tao Michaëlis i ‘Filmmagasinet Ekko’ der bl.a. skriver:

(…) Filmen er flamboyant og inciterende. Visuelt er den vævet med 50’ernes varme farver og epokens sort-hvide-film. Der springes i tid og sted, dog med en overskuelig og til tider lidt langsom kronologi. (…)

(…)Den er langt fra så autobiografisk som Lady Sings the Blues fra 1972 medDiana Ross, der slet ikke er dårlig til at personificere Holiday med sang og skuespil. Men i den nye film er sangeren Andra Day i sin første filmrolle bare endnu bedre. (…)

(…)Hun gestalter sin Billie med en sårbar, men usleben råhed, samlet i en iscenesat aura af røde læber og en nedringet silkekjole holdt oppe af rodløs livssmerte. (…)

Læs hele anmeldelsen her
Trailer til ‘The United States vs. Billie Holiday’

Bonusinfo:

Dexter Gordon, der i mange år boede i Danmark, spillede hovedrollen i ‘Round Midnight’

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: