Bognyt: ‘DU KAN ALT’ af Christian Jungersen

Christian Jungersen udgiver stor ny samtidsroman….


Titel: DU KAN ALT
Forfatter: Christian Jungersen
Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702338508
Sider: 752
Udgivelsesdato: 24-09-2021

Christian Jungersen er en af vores mest spændende forfattere. Jeg har med stor fornøjelse læst ‘UNDTAGELSEN’ og ‘DU FORSVINDER’. Nu er Jungersen efter 12 år klar med sin nye bog ‘DU KAN ALT’. I en tid hvor rigtig mange romaner handler om kvindeliv, er der her tale om en mand i midtvejskrise.

Simon Pasternak, forlagschef for ‘Gyldendal Skønlitteratur’, siger om ‘DU KAN ALT‘:

»I snart ti år har vi gået og ventet på en ny Jungersen. Vi har prøvet at lokke, pirke, spørge – men en Jungersen-bog tager den tid, en Jungersen-bog tager. Og det er en begivenhed, derer værd at vente på, fordi han hver gang overrumpler os læsere med sine originale bud på, hvad mennesket er, hvad litteraturen er, og hvad det vigtigste i tiden er. Sådan er det også med DU KAN ALT, der bliver færdigskrevet i disse øjeblikke. Det bliver en kæmpe samtidsroman på 700 sider, og vi kan næsten ikke vente med at dele dette underholdende, uhyggelige og medrivende mesterstykke med alle den 24. september«.

Forlagsbeskrivelse

Med DU KAN ALT er Christian Jungersen tilbage med en ny, stor samtidsroman. Velkommen til et luksuriøst balinesisk resort, baren på taget af et femstjernet hotel i Rio de Janeiro, en udslusningspension for ungdomskriminelle, et fængsel i Iran for politiske modstandere, den lille sjællandske by Krummerup og Assistens Kirkegård om natten. Da Pers søn flytter hjemmefra, og hans kone vil skilles efter 22 års ægteskab, siger han sit job op for at blive selvstændig. Han vil udnytte sin nye frihed, han vil opbygge en virksomhed inden for terapi og coaching, og han vil vise sine medmennesker en ny måde at leve på. Per vil det hele, han siger ja til livet og inviterer en tidligere kriminel til at bo hos sig i en lille lejlighed på Vesterbro, han møder den karismatiske Simin og bliver involveret i et drama omkring det iranske eksilmiljø i Danmark. Der brænder en ild i Per, og så begynder det en dag også at brænde rundt om ham. DU KAN ALT er en eksplosion af en roman om ti omtumlede år i Pers liv og en bog, der stiller spørgsmålet: Kan vi skabe et nyt liv, den dag det bliver nødvendigt” Kan vi gøre det igen og igen” Og hvad koster det’  

Christian Jungersen

Bonusinfo:

Hvis du er interesseret i at læse om “mandeliv”, kan jeg anbefale Kjell Westös bøger som jeg flere gange har omtalt og anmeldt her på bloggen, f.eks: ‘Tritonus – En skærgårdsfortælling’

One thought on “Bognyt: ‘DU KAN ALT’ af Christian Jungersen”

  1. Rigtig ærgerligt at romanen får en så lunken modtagelse. Har lige læst anmeldelsen I Politiken. Kun Berlingske Tidende er positiv. Kristeligt Dagblad, Weekendavisen og Information er meget lunkne. Jeg havde glædet mig til at læse den, nu ved jeg ikke rigtig.. Der er jo så meget god litteratur derude.. 🤔

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: