Bognyt: Miguel Bonnefoy: ‘Arven’

Er du til sydamerikansk litteratur, til Isabel Allende, til Garcia Marquez, til familiekrøniker, til historiske romaner, er der spændende nyt her. Denne roman har det hele – og så på under 200 sider…

Miguel Bonnefoy: ”Arven”, Forlaget Bobo, 192 sider, på dansk ved Nils Schultz Ravneberg, udkom oktober 2022.

Det er så herligt når små forlag tør binde an med at oversætte og udgive ny udenlandsk litteratur. Her er der tale om ‘Den Franske Bogcafes’ forlag ‘Forlaget Bobo’, som absolut er værd at holde godt øje med.

Miguel Bonnefoy er en ung forfatter der allerede har vundet flere priser i Frankrig. ‘Arven‘ Har således vundet de franske boghandleres pris i 2021.

Miguel Bonnefoy er født i Paris (1986). Vokset op i Venezuela og Portugal og har fået sin uddannelse i det franske skolesystem.

Romanen er en historisk familiekrønike der tager sin begyndelse omkring 1870 i Jurabjergene da en vinbonde fra Lons-le-Saunier, ruineret af vinlus, beslutter at tage til Californien med en enkelt vinplante i lommen. Vi følger derefter fire generationer af familien og deres udfordringer i Sydamerika…

(…) Michel Bonnefoy er en dygtig historiefortæller og mere end dét. Fortællingen rummer en omhyggelig detaljekunst og stor historiebevidsthed. Som europæer er det en kæmpemæssig gave at læse om Chiles historie på en så poetisk, levende og elegant vis. Men det er også barsk og voldsom læsning – præcis som landets historie er. (…)

(…)Som forfatter er Michel Bonnefoy et forbilledligt eksempel på latinamerikansk fortælletradition i tråd med ​​Garcia Marquez og Isabel Allende. Her møder vi en kompetent mester i at sammenflette familiekrøniken, den historiske roman og magiske realisme på virtuos vis. Fornemt! 

Nønne Lønne Votborg på bloggen ‘Bogvægten’

Forlagets præsentation

Krøniken tager sin begyndelse i 1873, da en fransk familie udvandrer fra Jura for at prøve lykken i Den nye verden. Vinlusen Phylloxera har lagt vinproduktionen ned og ruineret de franske vinbønder. Cirklen sluttes 100 år senere i 1973, da efterkommere vender tilbage til Frankrig som flygtninge fra militærstyret i Chile.
Skrevet mellem drøm og virkelighed tegner Miguel Bonnefoy et portræt af en fascinerende men rodløs familie, der mod alle odds udviser en stor medmenneskelighed og humanisme.


Links

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: