Serie-anbefaling: ‘Maid’ på Netflix

Margaret Qualley brænder igennem skærmen i ny serie på Netflix…

Mor og datter går gennem mange udfordringer…

Har du lyst til at se en serie af den slags hvor du må se næste afsnit for at finde ud af hvordan det går personerne? Så er ‘Maid’ et bud på sagen. På overfladen måske endnu en fortælling om en smuk, ung kvinde der er offer for en mands urimelige brug af fysisk og især psykisk vold. Men tag ikke fejl. Her er der tale om en særdeles nuanceret historie…

Vi befinder os i det nordvestlige hjørne af USA nær grænsen til Canada i et billedskønt område i byen Port Townsend nær Seattle med velhavende mennesker der bor i smukke villaer med udsigt over hav og skærgård. En del af byen udgøres dog af trailerparker hvor mange indbyggere lever under fattigdomsgrænsen, og det er i dette miljø serien udspiller sig.

Her bor 25-årige Alex Langley, en ung mor der spilles af Margaret Qualley fra ’The Leftovers’ og ’Once Upon a Time in Hollywood’. Hun bærer fortællingen og brænder i den grad gennem skærmen med sit gå-på mod, sin charme, udstråling og mangesidige mimik..

Vi møder hende en nat hvor hun flygter fra sin samlever og far til barnet Sean – og fra et liv med ham præget af alkohol og psykisk vold. Vi følger hendes kamp for at slå sig igennem i det skrøbelige amerikanske bistandssystem sammen med sin lille datter – og bliver undervejs glad for det danske velfærdssamfund…

Lyder det som tung socialrealisme? Det er det ikke. Selv om der ind imellem sker forfærdelige ting, er tonen let og indeholder en skarp dialog – undertiden præget af ironi og afvæbnende humor. Skuespillerne omkring hovedpersonen spiller fremragende, f.eks. den charmerende 3-årige datter – og ikke mindst Andie MacDowell, Alex’ utålelige mor, en bipolar narcissisistisk hippiekunstner med kæmpe kruset hår. Andie MacDowell er også i virkeligheden mor til Margaret Qualley. Mange vil huske hende fra den meget morsomme ‘Fire bryllupper og en begravelse’ hvor hun spillede over for Hugh Grant.

Alex vil gerne være forfatter og tager serien igennem noter om begivenhederne i sit liv. Hun har tidligere måttet droppe optagelsen på et college i Montana fordi hun blev gravid, men drømmer om en dag at kunne vende tilbage…

Serien er baseret på den faktiske forfatter Stephanie Land og hendes bedst sælgende erindringer fra 2019, der også hedder ’Maid’

Du bliver godt underholdt med denne historie… 🙂

Trailer

Officiel trailer…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: