Bognyt: Paul Austers “New York Trilogien” bliver genudgivet…

Et af den amerikanske forfatter Paul Austers hovedværker “New York Trilogien” fra 1987 bliver nu genudgivet på dansk…

Paul Auster: “New York Trilogien”
Oversat af Jan Bredsdorff
352 sider
© Lindhardt og Ringhof udkommer 31. marts 2021

New York Trilogien udkom første gang i 1987 og består af tre romaner: “By af Glas“, “Genfærd” og “Det aflåste værelse”. Bogen, der er et af Paul Austers hovedværker, blev tidligere udgivet på Forlaget Per Kofod, men bliver nu genudgivet på Linhardt og Ringhof i Jan Bredsdorffs oversættelse.

Forlagsbeskrivelse:

„New York var et uudtømmeligt rum, en labyrint af endeløse skridt, og uanset hvor langt han gik, uanset hvor fortrolig han blev med sit kvarter og dets gader, havde han altid fornemmelsen af at fare vild. Ikke blot fare vild i byen, men også i sig selv…”

„Disse tre romaner markerer et afgørende øjeblik i amerikansk litteratur. Her finder en for alvor ny stemme sit emne, byen sin tone, en blanding af hvid lyd og splintret blå jazz, og sit mønster, labyrinten…” Bo Green Jensen

Paul Auster har en særlig plads hos danske læsere. Han har i mange år haft et nært forhold til Per Kofod der tidligere udgav hans bøger i Danmark.


Journalisten Niels Westergård skriver på “Forfatterweb” bl.a. følgende om Paul Auster:

Mens Paul Auster er fejret som en af de største nulevende fortællere overhovedet i Europa, er han almindeligt ukendt i hjemlandet USA. Det er ikke tilfældigt. Auster udfolder sig inden for en åndshistorisk tradition, som er en hel del tættere på Paris i 1930’erne end Hollywood i dag. Hans fortællinger er fantastiske, sindrige, komplekse, og der er intet kulturelt fastfood over dem. Alligevel bliver de omsat som et andet ‘Happy Meal’ i Europa og ikke mindst herhjemme.

Paul Auster har en stor plads i danske bogelskeres hjerter, og kærligheden er gengældt. Således har flere af hans seneste romaner ramt en dansk boghandler længe før, de kom på markedet i USA – eller noget andet land i verden for den sags skyld. (…)

God læsning!

One thought on “Bognyt: Paul Austers “New York Trilogien” bliver genudgivet…”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: