Serie- og filmnyt: Hvilke streamingtjenester tilbyder den film eller serie jeg gerne vil se?

Kender du gratis søgetjenester som Justwatch og Playpilot?

Playpilot.com findes som app til Android og Iphone. Trykker du ovenfor på f.eks. på ‘Filmstriben’s tilbud om gratis streaming, kommer du direkte til filmen…

Der findes flere webbaserede tjenester der tilbyder en søgefunktion så du kan finde ud af hvilke tjenester der tilbyder streaming af bestemte danske og udenlandske serier og film i Danmark.

En enkel tjeneste er Justwatch som virker fint i de fleste tilfælde. Som et eksempel har jeg slået den tyske serie ‘Babylon Berlin’ (fra 2017) op. Den kan pt ses i tre sæsoner på såvel HBO Max og Viaplay. Slår man en anden tysk serie ‘Gerningsstedet’ op, får man at vide at den nyeste sæson kan streames på TV2 – men ikke at den kan ses med danske undertekster på den tyske kanal ARD – f.eks gennem YouSee eller Stofa. Det sidste er jo relevant hvis man ikke abonnerer på TV2 Play. Derfor erstatter denne tjeneste ikke nabolandskanalerne.dk. Man kan således ikke slå den fremragende svenske serie ‘Hændelser ved vand’ op fordi den ikke er kommet til Danmark endnu. Imidlertid kan den jo ses på SVT1 med danske undertekster via mange udbydere.

Når det angår spillefilm, har jeg slået ‘La femme Nikita’ fra 1990 op og får at vide at den kan streames gratis med danske undertekster på bibliotekernes udlejningstjeneste ‘Filmstriben’ og lejes fra en masse tjenester.

En relativ ny film som Bille Augusts ‘Pagten’ kan ligeledes streames gratis fra ‘Filmstriben’ og kan lejes fra en række tjenester…

Dokumentarfilm er desværre ikke omfattet… De kan til gengæld slås op på en anden og mere omfattende tjeneste playpilot.com . Jeg prøvede at slå Christoffer Guldbrandsens kendte film ‘Den glemte krig’ fra 2006 op. Den kan streames gratis på DR.

Playpilot.com er en fin, gennemarbejdet og overskuelig tjeneste på dansk som man yderligere kan interagere med (og man kan interagere med andre brugere), men den kræver – også til den udmærkede gratisversion – at man logger ind med mailadresse og telefonnummer… som tjenesten dog siger de ikke vil misbruge… 🙂

Konklusionen er altså at hvis du kan lide at surfe anonymt på nettet, skal du bruge Justwatch. Er du ikke bange for at logge dig på tjenester, giver Playpilot en del flere muligheder…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: