Spionserie? Gangsterserie? krimithriller? – Tre britiske serier får anmelderne op at ringe…

Efter en politisk serie som ‘Borgen’ og hyggeunderholdning som ‘Badehotellet’ og ‘Sommerdahl’ er tiden måske kommet til mere hårdslående britiske serier…?

Gary Oldman i ny serie på Apple TV

En ny britisk agentserie ‘Slow Horses’Apple TV får Politikens anmelder Michael Bo til at uddele hele fem hjerter. Serien har nogle af britisk films kendteste skuespillere i hovedrollerne, Bl.a. Gary Oldman og Kristin Scott-Thomas…

Med Gary Oldman i den bærende rolle er det klart, at vi straks associerer til John le Carré-filmen med ham som Smiley, ’Dame, konge, es, spion’. Måske er karakteren i ’Slow Horses’ ligefrem en videreudvikling af Smiley, et vrangbillede af den sart desillusionerede gentlemanspion. Måske er den ene en forudsætning for den anden. Det vil vise sig.

Nok så vigtigt er ’Slow Horses’ en britisk serie med intense, mættede billeder og masser af farveholdning, intet forsigtigpeteri her. Og det er et London, hvor det regner konstant, ikke på den trivialrealistiske måde, men snarere på film noir-måden.

Anmeldelsen er baseret på de to første afsnit af i alt seks.

Michael Bo in ‘Politiken’

Gangsterserien ‘Top boy’Netflix kommer nu i sin fjerde sæson. Alle sæsonerne kan ses uafhængigt af hinanden, og det gælder også denne: Denne fjerde sæson får superlativerne frem hos ‘Soundvenues‘ anmelder der bl.a. skriver:

Mesterskabet i David Simons ’The Wire’ bestod i, hvordan serien funklede på både mikro- og makroniveau: Den borede sylen ned i et samfunds mest betændte mekanismer, samtidig med at den tegnede et dybt empatisk og nuanceret billede af alle de mennesker, der blev fanget i dem, uden hverken at gøre dem til symboler eller ofre.

Noget lignende er på spil i den måske bedste gangsterserie siden ’The Wire’: Den britiske ’Top Boy’, der for nylig er vendt tilbage med sin anden eller fjerde sæson, afhængigt af hvordan man ser på det.

Jacob Ludvigsen in ‘Soundvenue’

Jeg har tidligere omtalt Showtrial’ der ikke er helt ny. Der er tale om en engelsk krimithriller som DR har købt af BBC. ‘Politikens’ anmelder Henrik Palle er begejstret. Han skriver bl.a.

Endnu et pletskud fra BBC, vi kan nyde på dr.dk: Det er på tide at hylde DR’s indkøbere for god smag

Engelsk krimi leger intelligent og udfordrende med vores fordomme. Og lancerer en advokat, der har potentiale til mange fortsættelser.

Henrik Palle in ‘Politiken’

Links:


Bonusinfo:

‘Slow Horses’ – officiel trailer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: