Serienyt: Er du til periodedrama? – fan af ‘Matador’? Af ‘Downton Abbey’? Så er denne nye serie guf…

Forfatteren bag ’Downton Abbey’ og ’Gosford Park’ er aktuel med et ’Matador’-agtigt periodedrama om nybrud og opbrud blandt herskab og tjenestefolk i 1880’ernes New York.

Seriens to unge heltinder, Marian Brook og Peggy Scott, spilles af henholdsvis Meryl Streeps datter Louisa Jacobson og Denée Benton.

‘Politiken’ falder normalt ikke i svime over periode/kostumedramaer a la ‘Downton Abbey’. Men denne gang er det anderledes. Eva Eistrup giver serien ‘The Gilded Age’HBO Max 4 stjerner og skriver bl.a.:

“Lyden af hove på brosten, suset af damernes blondebesatte kjolesømme, der fejer hen over fortovet, og kuske, der slår piskesmæld og råber ad prustende heste. Hold på høj hat og monokel, for skaberen af ’Downton Abbey’, Julian Fellowes, er tilbage med et udstyrsstykke af et serieperiodedrama, der er navngivet efter ’The Gilded Age’ i USA, hvor industrialiseringen buldrede af sted og skabte velstand for mange og enorm rigdom for få.

Vi befinder os i New York i 1882 – cirka 30 år før ’Downton Abbey’ finder sted – og den unge Marian Brook (spillet af Meryl Streeps datter Louisa Jacobson) ankommer med firetoget fra Pennsylvania til sine to tanters enorme palæ på Upper East Side.” (…)

Eva Eistrup in ‘Politiken’

Læs videre i artiklen i ‘Politiken’


Bonusinfo:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: