Filmnyt: Bille August laver spillefilm med scenografi af Hendes Majestæt Dronningen

Bille August præsenterer på Netflix sin kommende spillefilm ‘Ehrengard’ efter en novelle af Karen Blixen med scenografi og kostumer af Hendes Majestæt Dronningen…

Bille August får assistance af ingen ringere end Dronning Margrethe i sit nye filmprojekt

Det er streamingtjenesten Netflix som har offentliggjort planerne om Bille Augusts filmatisering af Karen Blixens novelle ‘Ehrengard’ der blev udgivet efter hendes død i 1962.

Bille August udtaler i den forbindelse:

(…) “At Ehrengard bliver vakt til live som en Netflix-film er en storslået mulighed, og jeg glæder mig rigtig meget til at introducere denne fascinerende historie om forførelse og begær til et globalt publikum. Dronningen har skabt de mest fantastiske decoupager til anledningen, og de kommer til at være det dominerende træk ved filmens overordnede scenografiske udtryk” (…)

Bille August til ‘filmsiden.dk’

Dronningen har ved flere tidligere lejligheder medvirket ved tilblivelsen af spillefilm. Hun udtaler i en pressemeddelelse:

”Karen Blixens historier har altid fascineret mig – med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener – og jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt,” udtaler Hendes Majestæt i en pressemeddelelse og fortsætter: ”Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i filmen.”

Om ‘Ehrengard’

I eventyrriget Babenhausen bliver en ung, selvudnævnt kærlighedsekspert Cazotte hyret af den intrigante storhertuginde til at hjælpe med at sikre en arving til tronen. Mens han leder efter en passende fremtidig prinsesse, underviser Cazotte også den generte og indadvendte kronprins i kunsten at forføre og elske. Men deres plan giver bagslag da en arving bliver undfanget uden for ægteskab, og kongefamilien må søge tilflugt på Rosenbad-slottet. Alt imens rivaler internt i kongefamilien kommer på sporet af deres udspekulerede plan, bliver Cazotte selv forelsket i hofdamen Ehrengard og lærer gradvist at han faktisk slet ikke er nogen kærlighedsekspert (…) (Filmsiden.dk, link nedenfor)

Dronning Margrethe har tidligere arbejdet på manuskriptet og scenografien til ‘De Vilde Svaner’ (2009) og ‘Snedronningen’ (2000)

‘Ehrengard‘ er planlagt til premiere i 2023…

Links

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: