Filmnyt: Fransk film ‘De Gaulle’ har premiere…

Fransk kvalitetsfilm finder menneskeligheden hos general og præsident Charles De Gaulle der reddede landets ære under Anden Verdenskrig, men siden blev forhadt på både venstre- og højrefløjen.

General og senere Præsident De Gaulle repræsenterer mere end nogen anden fransk national stolthed. Statuen af ham foran den tyskprægede banegård i Metz (bygget under den tyske besættelse af Lorraine efter 1870) skal balancere…

2020 var det store, runde år for den franske general og præsident Charles de Gaulle.

130-året for hans fødsel i Lille, 80-året for hans appel den 18. juni 1940 om at Frankrig skulle kæmpe videre mod den tyske besættelsesmagt, og endelig 50-året for hans bratte død som 79-årig.

Det kaldte på en spillefilm. Men Charles de Gaulle har altid været en kontroversiel herre i sin egen nation.

Læs videre i Bo Tao Michaëlis anmeldelse i’Filmmagasinet Ekko’ her


Grand Teatrets forskræp:
Maj 1940. Frankrig står over for en overlegen tysk hær. Charles de Gaulle (Lambert Wilson), nyudnævnt general, slutter sig til regeringen i Paris, mens hustruen Yvonne (Isabelle Carré) og de tre børn holder sig hjemme i det østlige Frankrig. De Gaulle er oppe imod den opgivende ministerpræsident Philippe Pétain, som er parat til at forhandle med Hitler, mens de Gaulle kun har ét ønske: At fortsætte kampen. Men prisen kan være høj – også på det private plan, for da Yvonne og børnene sammen med tusinder af andre franskmænd må flygte fra de invaderende tyske tropper, mister mand og hustru al kontakt. Bliver hans egen familie de Gaulles første offer for den store sag?


Se traileren til ‘De Gaulle’ her..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: