Tove Ditlevsen vækker opsigt…

Tove Ditlevsen får stærke og opsigtsvækkende anmeldelser for sine tre erindringsbøger der er blevet nyoversat i USA. De er blevet samlet under titlen: “The Copenhagen Trilogy” – Se links til anmeldelser her…

I mine år som underviser i dansk har jeg oplevet at mange unge – ikke mindst piger – har valgt at skrive opgaver om Tove Ditlevsen, også i de seneste år. De sagde typisk at deres mor havde foreslået dem at læse hende… – og de blev ofte begejstrede…

Tove Ditlevsen har været urimeligt undervurderet, tror jeg. Der er ingen tvivl om at hun også i Danmark taler til nye generationer af individualistiske unge. Vi ser at autofiktion er en central genre i vor tid..

Hun er dyb, og hun vil blive stående som eksempel på kvindeliv i begyndelsen og midten af det 20. århundrede. Selv om vilkårene er andre i dag, kan mange identificere sig med eller forstå mange af de følelser som så sanseligt kommer til udtryk i hendes bøger…

Alligevel er jeg overrasket over så stærke og opsigtsvækkende anmeldelser nyoversættelsen til engelsk af hendes tre erindringsbøger får i USA. De er blevet samlet under titlen: “The Copenhagen Trilogy”.

Samtidig er en Tove Ditlevsen-roman, “Ansigterne“, netop blevet udgivet i Storbritanien (med titlen “The Faces”). Her er københavnertrilogien allerede udgivet.

Se links til imponerende anmeldelser nedenfor..

One thought on “Tove Ditlevsen vækker opsigt…”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: