Dagens chok!

Her til morgen slog jeg intetanende op i min avis. På forsiden stod der ”Skatteflugt til udlandet stoppes”. Denne overskrift dækker over at skatteministeren ønsker at ændre folks/pensionisters mulighed for at tage en ratepension med til Frankrig/Spanien og få den udbetalt med lokal skat. Fremover skal der betales dansk skat (typisk marginalskat) af disse pensioner.

Regitze og jeg har længe ønsket at købe et hus i Ardèche i Frankrig og flytte derned når jeg går på pension. Skatteflugt? Nej, ønsket om en anderledes og spændende 3. alder i et bedre klima.
Den nye ændring vil med et slag ændre vores muligheder, vores økonomi og fremtidsdrømme. Hvis vi vil fastholde vores ønske om at flytte til Frankrig, bliver det under helt andre vilkår. Er det rimeligt?

Vi har i mange år sparet op på en ratepension til vores alderdom – ud over vores pension som offentlig ansatte. Det blev vi faktisk opfordret til dengang vi begyndte på det. Det var godt for betalingsbalancen at vi ikke omsatte vores overskud i forbrug, men i opsparing.

Nu bliver vi omtalt som folk der ønsker ”skatteflugt”, men hvordan er sandheden?

Sandheden er at vi hele vores voksne liv har betalt meget i skat, og det vil vi blive ved med til vi går på pension. Den pension, jeg vil få udbetalt fra Magistrenes Pensionskasse, vil jeg fortsat betale skat af i Danmark når jeg får den udbetalt i Frankrig, og det samme vil gælde Regitzes pension. En lille del af vores penge har vi sat i en ratepension der ved udbetalingen skulle beskattes i Frankrig (med en noget lavere skatteprocent). I Frankrig skal man til gengæld betale en ikke ubetydelig sygeforsikring hvis man bor der fast (+ andre udgifter f.eks. i forbindelse med arvelovgivning).

Hvis vi bor i Frankrig, vil vi ikke ligge de danske offentlige kasser til last (selv om vi stadig betaler dansk skat). Vi vil selvfølgelig lade os behandle for sygdom i Frankrig (der som bekendt har et langt bedre sundhedssystem end vores). Da vi skal betale sygeforsikring i Frankrig, bliver der altså tale om en dobbeltbeskatning.

Det er ærgerligt, og det er simpelthen ikke rimeligt.

8 kommentarer til “Dagens chok!”

  1. du har misforstået noget, også din magisterpension vil blive beskattet i frankrig hvis du bor der, de to pensioner følges ad. men de nye regler kan jo ændre på det hele, men ikrafttrædelsen bliver jo interessant

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: